Fonmoney -

Turkcell hattımın kapanmaması için ne yapmalıyım?

⇒ Fonmoney'den yeni "Türkiye'ye para transferi" hizmeti 

⇒ Almanya'dan Türkiye'ye para göndermek için şimdi tıklayın! 

 

Fonmoney Blog ekibi olarak sizden gelen soruları yanıtlamaya devam ediyoruz. Bugün ele alacağımız soru özellikle gurbette yaşayanları ilgilendiriyor. Birçoğumuz memleketlerimize izin alabilirsek, imkanlarımız el verirse yılda bir ya da iki kere gidebiliyoruz. Türkiye’de de iletişimde kalabilmek için birçoğumuzun Türkiye hattı bulunuyor. Tabii bu hatlar Lira yüklemesi yapılmadığı takdirde kapanıyor. Peki, Turkcell hatların kapanmaması için ne yapacağız?

Bildiğiniz gibi faturasız hatlar belli bir süre sonra kontör yani Lira yüklemesi yapılmadığı için kapanmaktadır. Turkcell faturasız hatlar için yükleme 180 günde yani 6 ayda bir yapılmalıdır. Şöyle örneklendirelim: Fonmoney üzerinden 20 TL’lik Turkcell bakiye yüklemesi yaptığınız andan itibaren, bu 20 TL’yı kullanmak için 180 gününüz yani 6 ayınız var. Bu süre zarfında başka numaralara arama gerçekleştirebilir, siz de normal bir şekilde arama alabilirsiniz. 180 günün sonunda, eğer bu süre zarfında ve 180. gün bitiminde hala yükleme yapmamış iseniz hattınız 90 gün sürece yarı aktif duruma geçer. Bu yüzden arama yapabilmek için her 180 günde bir TL yüklemeniz gerekir. Yarı aktif olacağınız 90 gün içinde de kontör yüklemezseniz, hattınız kapanır ve numaranız iptal edilir.

Bu durumla sık sık karşılaşan bizler her seferinde yeni hat almak zorunda kalıyoruz. Bu durumu önlemenin en kolay yolu elbette Fonmoney’nin ucuz, güvenli, hızlı, kayıtsız, anonim, online kontör yükleme, online Lira yükleme, online TL yükleme hizmetini kullanarak Vodafone kontör yüklemesi, Turkcell kontör yüklemesi veya Avea kontör yüklemesi yapmaktır. Sevdiklerinizle güzel günlerde kesintisiz iletişimde kalmak için Fonmoney ile en az 180 günde bir Turkcell hatlarınıza yükleme yapmayı unutmayın.