Fonmoney -

Yeni roaming ve kontörlü hatlar

Yurt dışına giden herkes için en büyük korkulardan biri roaming ücretleri. Hem Türkiye2ye giden vatandaşlar hem de Türkiye'den yurt dışına tatile gidenler en çok yaz dönemlerinde seyahatlerini düzenliyor. Malum Ramazan Bayramı da kapıda.

Bu yazımda sizlere biraz roaming sorunlarından bahsedeceğim. Tatil sezonuyla beraber yurt dışında mobil internet kullanımı yine sorun yaratıyor. Avrupa Birliği her ne kadar roaming ücretlerine sınırlamalar getirse de sorunlar devam ediyor..

Avrupa Birliği Komisyonu'nun yurt dışında cep telefonu kullanımıyla ilgili getirdiği düzenleme 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe giriyor. Düzenlemeye göre AB ülkelerinden yapılan aramaların dakikası en fazla 19 cent olacak.

Birçok şirket de çalışanları için sabit paketler sunuyor. Uzmanlar artık beklenmeyen faturalar döneminin kapandığını belirtiyor. Ayrıca uyarı servisleri harcama ve kullanım 60 euroyu bulunca hemen uyarı SMS'i gönderiyor.

Fakat maalesef bu uygulamalar henüz Türk cep telefonu hatları için geçerli değil. Ayrıca Türk kullanıcıların bir başka dikkat etmesi gereken mevzu ise akıllı telefonlardaki App'lerin telefon açıkken sürekli arka planda çalışması ve güncellemeler için bağlantı kullanması. Yani akıllı telefonunuz varsa haberiniz bile olmadan korkutucu faturalar gelebilir.

Belki de bu sorunları yaşamayan tek kullanıcı gurubu faturasız hat kullanıcıları. Gelişen tüm hizmetlere rağmen faturasız hatlar güvenilirlik açısından hala en akıllı tercih gibi görünüyor.