Fonmoney -

Akıllı telefonların şarj ömrü nasıl uzatılır?

“Neyleyim şarjı hemen biten akıllı telefonu?” dediğinizi duyar gibiyiz. Akıllı telefon bağımlıları olarak kısa şarj ömrü en büyük dertlerimizden biri. Siz de otobüste trende, okul yolunda derste, iş yolunda öğle arasında telefonundan ayrılamayanlardan, uyumadan hemen önce ve uyanır uyanmaz telefonuna sarılanlardansanız telefonunuzun şarj ömrünü nasıl uzatabileceğinizi bilmek istersiniz diye düşündük:  Uçuk kaçık ekran görüntülerinden uzak durun

“Mümkün olduğunca parlak olmayan ekran görüntüleri kullanın” diyor işin uzmanları. Beyaz tonlarından uzak, ekran görüntülerinde siyaha yakın olun. Hareketli duvar kağıtları da pil düşmanı, unutmayın.

Ekran aydınlatması sorunsalı

 Nasıl ki anneniz babanız evdeki tüm ışıkları açık bıraktığınızda “Tasarrrruuuff” diye arkanızdan bağırıyorsa, telefon olayında da öyle. Geceleri aydınlatmayı çok düşüğe ayarlasınız bile size yetecektir.

Kullanmıyorsan kapat

Kullanmadığınız programları ve sayfaları kapatmayı mutlaka öğrenmeniz gerekiyor. Açık kalan her program işlemciden yiyor güzel kardeşim. Telefonun fabrika ayarları ile gelen ve kullanmadığınız programları da silebilirsiniz. Adobe Flash bir pil düşmanı. En çok ona dikkat etmeli. GPS’i de kullanmıyorsanız mutlaka kapatın.

Orijinalini kullanın, bataryayı yakmayın

Şarj cihazınız bozuldu, siz de koşa koşa gidip sahtesini aldınız, büyük hata! Gidiniz, parası neyse veriniz, orijinalini alınız, piliniz uzun ömürlü olsun. Gece uyurken telefonu şarjda bırakmanın zararlı olduğu kanısı doğru değildir. Akıllı telefonlar gerçekten akıllıdır ve telefon tamamen şarj edildiğinde telefon şarj olmayı kendiliğinden bırakır. Ama dediğimiz gibi önemli olan orijinal veya tescilli markalara sahip şarj aleti kullanmaktır. Yine de siz gece telefonunuzu şarjda bırakmamaya özen gösterin.

Telefonunuza kafa izni verin

Kendisi bir makine olabilir ama onu anlamak lazım. Arada sırada dinlenmesi için telefonunuzu kapatın.

“Şarjı hallettik, kontör ne olacak?”

Orada da devreye Fonmoney giriyor. Girin Fonmoney online kontör yükleme servisine, girin telefon numaranızı ve yüklemek istediğiniz kontör TL mıktarını, isterseniz kredi kartıyla kontör yükleme, isterseniz Sofort Überweisung isterseniz Paysafecard ile kontör yükleme işlemi yapın. Dünyanın her yerinden internet bağlantınızın bulunduğu her noktadan kontör yükleyebilirsiniz.