Fonmoney -

Care e diferența dintre Sfântul Valentin și Dragobete?

love-792102_1280

Luna februarie este considerată luna iubirii. Oameni de toate vârstele și din toate colțurile lumii profită de acest sezon pentru a-și celebra povestea de dragoste. Noi românii putem spune că suntem norocoși, căci avem șansa de a sărbătorii Ziua Îndrăgostiților de două ori chiar: Ziua Sfântului Valentin, pe 14 februarie și Dragobetele, pe 24 februarie.

Vă întrebați care este diferența dintre cele două sărbători?

Vă dăm chiar acum răspunsul.

Dragobetele, fiul babei Dochia era considerat un tânăr foarte chipeș cunoscut și sub numele de „Logodnicul păsărilor“ sau „Cap de primăvară“, căci el era vestitorul primăverii. În jurul Dragobetelui se învârt mai multe legende și tradiții în funcție de regiunile României. Unele legende spun că cei care se întâlnesc de Dragobete vor rămâne împreună pentru totdeauna, iar altele asociază Dragobetele cu primăvara, momentul în care întreaga natură se trezește la viață. Conform altor legende, de Dragobete tinerii se îmbracă în costum popular și pleacă în căutarea ghioceilor, a viorelelor și a altor flori de primăvară. Spre prânz, odată cu întoarcerea acestora în sat, fiecare își alegea perechea, iar apoi urma un sărut lung, legându-se astfel iubirea dintre cei doi. Alte legende spun că de Dragobete chiar și păsările călătoare se adună în stoluri, ciripesc și își aleg perechea.

În ceea ce privește sărbătoarea Sfântului Valentin, se poate spune că este mai plină de romantism față de Dragobete. Dacă legenda Dragobetelui este asociată îndeosebi cu primăvara, legenda Sfântului Valentin este puternic legată de ritualurile vechi ale dragostei. Sfântul Valentin era un preot roman, care în timpul secolul al III-lea oficia căsătorii în secret, opunându-se poruncii împăratului Claudiu al II-lea. Ca urmare a oponenței sale, a fost executat pe data de 14 februarie 269 sau 270. Astfel, data de 14 februarie a devenit tradiție în rândul tinerilor, aceștia exprimându-și iubirea prin mesaje și bilețele de dragoste.

Astăzi, așa cum știm cu toții, sărbătorim Sfântul Valentin și Dragobetele sub diferite moduri. Plimbări romantice, cine la restaurant, ciocolată sub formă de inimioară, flori, declarații de dragoste și bineînțeles logodne sau cereri în căsătorie.

Bineînțeles, dacă vă aflați la distanță față de persoana iubită sau față de cei dragi și sunteți în căutare de idei pentru a-i surprinde cu un cadou util, vă aducem aminte că Fonmoney vă stă la dispoziție. O reîncărcare Orange, Vodafone sau Telekom este mereu apreciată și binevenită! În plus, o puteți face în câteva secunde, rapid și ușor fără să trebuiască măcar să vă înregistrați!